Carla Hogervorst, pedicure in Noordwijk.. Pedicure Plus

Pedicure Noordwijk is Pedicure Plus

Sinds de zomer van 2015 mag ik mezelf Pedicure Plus noemen. Nadat ik twintig jaar geleden de basisopleiding voor pedicures volgde bij instituut Dangremond vond ik het tijd worden voor verdere verdieping. Ik volg nu de opleiding voor medisch pedicure, en omdat ik de certificaten voor de reumatische voet en de diabetische voet inmiddels heb behaald, ben ik nu Pedicure Plus.

Kwaliteitsregister

Het vak van pedicure heeft in de loop der jaren een stevige ontwikkeling doorgemaakt. Nadat ik mijn basisopleiding in Den Haag succesvol had afgerond, heb ik in de afgelopen jaren als pedicure in Noordwijk diverse cursussen gedaan om mijn kennis op niveau te houden. Dit is ook een vereiste om geregistreerd te blijven bij Procert, het kwaliteitsregister voor de pedicure.

Medische Pedicure

Door vakbeurzen en congressen te bezoeken van met name de landelijke organisatie Provoet, en vakliteratuur te lezen in bijvoorbeeld de Podopost bleef en blijf ik steeds van de laatste trends op de hoogte. En zo raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de opleiding voor Medisch Pedicure, die ik in 2016 hoop af te ronden. Ik volg deze opleiding bij het instituut Pediroda in Hillegom.

Pedicure Plus

Op weg naar het einddiploma ben ik dus inmiddels Pedicure Plus. Dit wil zeggen dat ik in mijn pedicurepraktijk in Noordwijk patiënten met een reumatische voet of diabetische voet volgens de de meest moderne technieken kan behandelen. Tijdens de opleiding krijg je nieuwe inzichten en technieken aangeleerd. De patiënt vaart daar alleen maar wel bij.

Hoger niveau

Het is de verwachting dat het vak van pedicure zich de komende jaren steeds verder zal verdiepen. De bovengenoemde vakorganisaties en instituten streven een zo hoog mogelijk niveau na. Ook omdat zich in de zorgketens en zorggroepen ontwikkelingen voordoen waarbij de rol van de pedicure van groot belang is. In mijn praktijk in Noordwijk blijf ik al deze zaken uiteraard op de voet volgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *