pedicure noordwijk

Vergoeding Pedicure staat onder druk

Met een kundige behandeling bij de pedicure kunt u veel lichamelijke klachten voorkomen. Toch is het niet een automatisme dat de behandeling bij Pedicure Noordwijk zo maar voor iedereen wordt vergoed door de zorgverzekeraar. In de loop der jaren is er in verband met de bezuinigingen in de zorg fors gesneden en staat de vergoeding pedicure onder druk.

Diabetes

Vergoedingen zijn echter mogelijk voor met name mensen die lijden aan chronische ziekten als diabetes en reuma. Dit is geregeld in de zorgverzekeringswet. De zorg voor de patiënt wordt geleverd vanuit een keten (ketenzorg) en in de praktijk vanuit een zorggroep. De zorggroepen in Nederland contracteren sinds dit jaar (2015) pedicures om deze zorg te leveren.

Podotherapeut

De regiefunctie ligt in dit geval bij een podotherapeut. In Noordwijk is de situatie aan de orde dat er geen podotherapeut is die een contract is aangegaan met pedicures uit Noordwijk. Hierdoor kan de situatie ontstaan dat een zorgverlener gevolgen verbindt aan de hoogte van de vergoeding. Er kan sprake zijn van een lagere of maximale vergoeding, of verrekening met het eigen risico.

Procert

Per zorgverlener is dit overigens apart geregeld. Op de website van Procert, het kwaliteitsregister waarbij Pedicure Noordwijk is aangesloten, kunt u nagaan hoe het is gesteld met de vergoeding pedicure per zorgverlener.

Factuur

Pedicure Noordwijk, beschikbaar voor behandelingen aan de risicovoet en voet voor diabetici, overlegt op uw verzoek een factuur na afloop van de behandeling aan uw voeten. Deze kunt u dan indienen bij uw zorgverzekeraar. Het tarief voor een volledige behandeling aan uw voeten door Carla Hogervorst bedraagt 30 euro inclusief BTW.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *